استاد برجسته حوزه علمیه قم تشریح کرد:

جایگاه صبر در سلوک عاشوراییان

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام والمسلمین حسینی گفت: صبر مراتبی دارد که در بالاترین آن انسان بلا و دشواری ها را نعمت و خیر می بیند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمیرهاشم حسینی

به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمیرهاشم حسینی، تولیت حوزه علمیه حضرت آیت الله حق شناس (ره) و استاد برجسته حوزه علمیه قم در شبستان مدرسه فیلسوف الدوله به ایراد سخن پرداخت و گفت: از خصوصیات عاشوراییان صبر است همچنان که سعد بن حنظله از شهدای کربلا در رجزی که در روز عاشورا می خواند می فرمایند «صبر کردن بر شمشیرها و نیزه ها، صبر کردن بر سختی ها و البته تمام آنچه را که می بینید، خیر است».
 

وی ادامه داد: امام علی (ع) فرمودند ایمان چهار رکن دارد؛ صبر، عدل، یقین و جهاد که صبر چهار شعبه دارد؛ شوق به بهشت، شفق (ترس از جهنم)، زهد نسبت به دنیا و منتظر جواب خدا بودن در شب اول قدر.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه صبر انسان در برابر بلاها میزان ایمان را نشان می دهد، خاطرنشان کرد: برای اینکه صبر مومن افزایش یابد چند سال مبتلا به مشکلات می شود که در همین ارتباط گفته اند این حالت در هنگامه ظهور بیشتر است.

وی ادامه داد: به تعبیر قرآن مؤمن دچار نقص در اموال، سلامت در فرزندان و ثمرات می شود که اگر مؤمن در این مشکلات فقط خدا را ببیند سه چیز از خدا به او می رسد؛ سلامت، رحمت و آمرزش گناهان.

تولیت حوزه علمیه حضرت آیت الله حق شناس (ره) با اشاره به اینکه صبر مراتبی دارد، گفت: گروهی از مومنان در برابر بلا صبر می کنند، گاهی بالاتر راضی هستند و حتی بالاتر خوشنود نیز هستند و گروهی از مومنان در بالاترین مرتبه بلا را نعمت می بینند.

وی در همین ارتباط به قرائت حدیثی از امام حسین (ع) پرداخت: نیازهای مردم به سوی شما نعمت است که اگر از این نعمت ها دور و خسته شوید این نعمت ها تبدیل به نقمت می شود.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی افزود: وقتی کار در کربلا سخت شد رنگ برخی از افراد عوض شده، بدنشان می لرزید و قلبشان می تپید و همین گروه به امام حسین (ع) می نگریستند و مشاهده می کردند که حضرت و برخی از خواص ایشان مانند حضرت ابوالفضل (ع) دارای چهره ای پرنور و آرامش قلب هستند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.