رئیس مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات:

بدون وجود رسانه‌ها حیات اجتماعی دچار مشکل می‌شود

تاریخ انتشار:
رییس مجلس در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات وخبرگزاری ها با اشاره به نقش رسانه ها گفت: بدون وجود رسانه‌ها حیات اجتماعی دچار مشکل می‌شود.
علی لاریجانی

به گزارش بلاغ به نقل از روابط عمومی دفترتبلیغات اسلامی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها که دفترتبلیغات اسلامی هم با 21 نشریه در آن حضور دارد، به موضوع مذاکرات هسته‌ای و مسائل سیاسی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: مذاکرات هسته‌ای واقعا مسائل بسیار مهمی هستند، راه دولت و 1بعلاوه 5 در مذاکرات هسته‌ای یک طریق عقلایی است و امیدواریم بتوانند از طریق گفت‌وگوهای جدی، به تفاهم برسند.
وی افزود: 1-5 باید به فتوای مقام معظم رهبری درباره حرام بودن استفاده از سلاح هسته‌ای توجه کند، فتوای ایشان از هر نوع قانونگذاری بالاتر است، در مذاکرات هسته‌ای تاکنون مقداری پیشرفت‌هایی حاصل شده و افکار دو طرف به یکدیگر نزدیک‌تر شده است، فرصت خوبی است که این مسئله حل شود و به نظرم حل موضوع هسته‌ای می‌تواند در تحولات منطقه تاثیرگذار باشد.
رئیس مجلس در ادامه سخنانش تصریح کرد:‌باید توجه داشت که حل مسئله هسته‌ای به این است که ایران دانش هسته‌ای صلح آمیز را در مهم‌ترین ابعاد آن که مسئله تحقیق و توسعه است، داشته باشد، این موضوع باید کاملا مکشوف باشد که ایران نه به دنبال سلاح هسته‌ای است و نه حاضر است خارج از قوانین بین‌المللی، قوانین جدیدی را بپذیرد، امیدواریم در این بحث با حضور افراد خبره در وزارت امور خارجه، بتوانند این مذاکرات را به نتیجه برسانند.
وی افزود:‌اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد می‌تواند دستاوردهای خوبی برای کشورمان و صحنه بین‌الملل داشته باشد.
رئیس مجلس با اشاره به مسائل پیرامون کشورمان گفت:‌ مسائل پیرامون ایران، به امنیت ملی ما مربوط می‌شود، نباید بنشینیم تا دشمنان هتاک، غافل و نفهمی مانند داعش به مرزهای ایران برسند، اگر ایران به عراق یا سوریه کمک می‌کند، برای این است که دشمنان بشریت قلع و قمع شوند تا از سوی دیگر مشکلی برای خودمان ایجاد نشود.
لاریجانی با تأکید بر لزوم توجه به مسائل اطراف ایران، یادآور شد: اگر کشورهای پیرامون ما دچار ناامنی شوند، سرریز این ناامنی‌ها به ایران هم خواهد رسید، لذا حضور مقتدرانه ایران در این صحنه ها کمک بزرگی هم به بشریت است و هم به امنیت ملی خودمان، ما در عراق به دولت این کشور کمک کردیم تا موفق شود در حوزه‌‌هایی از خودش دفاع کند،‌ آن زمان هیچ کدام از این کشورهایی که ائتلاف درست کردند و بساط تبلیغاتی به راه انداختند، حضور نداشتند.
وی خاطرنشان کرد:‌ما وظیفه‌ای داشتیم که به دولت عراق کمک کنیم و در مقابل یک جریان تروریستی وحشی ایستادگی کنیم، و این کمک را به کرد‌ها، سنی‌ها و شیعیان در عراق انجام دادیم.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: برخی همسایگان ما در ارتباط با کمک ما به سوریه حرف‌هایی می‌زنند، باید بدانند مسئله ما علوی بودن یا این چیزها نیست،‌مسئله ما این است که اگر در منطقه باب شود که افرادی بریزند سر این دولت‌ها و شروع کنند به حرکات تروریستی، این دستاورد بسیار زشتی برای منطقه است، آن زمان که ما می‌‌گفتیم این رفتار را با سوریه نباید انجام دهیم، برخی کشورهای منطقه در عرصه بین‌المللی قبول نداشتند و می‌گفتند دموکراسی در سوریه وجود ندارد و ما برای ایجاد دموکراسی در سوریه می‌جنگیم.
لاریجانی ادامه داد: دروغ بودن این حرف روشن شد، در عراق که دموکراسی وجود داشت، چرا این بلا را سر عراقی‌ها آوردید، پس این یک بهانه‌ای بود که حالا مکشوف شد. البته خسارات سنگینی بر مردم سوریه و عراق وارد شده است.
رئیس مجلس ادامه داد: به نظر می‌رسد برخی کشورهای غربی متوجه شدند که اشتباه کردند،‌حل این اشتباه این است که سریعا کمک‌رسانی به داعش و گروه‌‌‌‌های تروریستی متوقف شود، هنوز برخی کشورها کمک‌های مالی به داعش را ادامه می‌دهند و اگر این روند به همین شکل ادامه یابد، این ماجرا به این سادگی‌ها قابل حل نیست، ما مسئولانه وارد صحنه شدیم و این کار بزرگی بود و افتخار بزرگی برای ملت ایران است که در برابر تروریست‌های وحشی ایستادگی کرد، فکر می‌‌کنیم کمی توجه پیدا شده که ایران در این زمینه‌ها صادقانه و مسئولانه عمل کرده است، این از موضوعاتی است که همچنان داغ است و رسانه‌ها به آن توجه دارند.
وی با بیان اینکه بعید می‌دانم با ائتلافی که ایجاد شده، به این سادگی موضوع تروریست‌‌ها و داعش در منطقه حل شود، کمی تصنع در این ائتلاف مشاهده می‌شود.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: گاهی رسانه‌ها به ما می‌گویند که وضع معیشتی خبرنگاران پایداری و استقرار ندارد، در همین جا از وزیر ارشاد می‌خواهم راجع به موضوعاتی مانند بازنشستگی خبرنگاران، اقداماتی انجام دهند تا آرامش روانی آنان به هم نریزد، برای کسانی که کار فکری می‌کنند، ‌ایجاد آرامش روانی یک اقدام حداقلی است، امیدواریم دولت لایحه‌ای در این زمینه به مجلس ارائه دهد تا آن را پارلمان به سرانجام برساند و بتوانیم از اضطراب خانواده مطبوعات بکاهیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: امیدواریم شعار امسال نمایشگاه مطبوعات که «رسانه، آزادی مسئولانه» است، محقق شود و امیدواریم این طریقی باشد که از کارشان استفاده دقیق‌تری در صحنه کشور داشته باشند، شرایط دنیا کاملا روشن بیان می‌کند که بدون وجود رسانه‌ها حیات اجتماعی دچار مشکل می‌شود، بخشی از حیاث اجتماعی مربوط به کار رسانه‌هاست، رسانه‌ها امری تصنعی نیستند، فکر خلاق برای اینکه بتواند سرزندگی داشته باشد، باید با رسانه‌ها در ارتباط باشد، کار رسانه‌ها یک رکن اجتماعی است. ما نیازمند آن هستیم که از طریق قوانین مختلف، رسانه‌ها را پشتیبانی کنیم، اخیر شنیدم در دولت تحرکی برای این امر به وجود آمده است، باید بدانیم قانون مدونی در زمینه تبلیغات نداریم، دولت در کمیسیون مربوطه این موضوع را بررسی کند تا رسانه‌ها بتوانند از یک آرامش لازم برخوردار باشند، نظام صنفی رسانه‌ها نیز بایستی مدنظر قرار گیرد، این کار خوبی است که می‌‌تواند انجام شود، بخش‌های تخصصی در کشور داریم که صاحب نظام هستند که کمک کرده کارها علمی‌تر و دقیق‌تر انجام شوند، اگر نظام صنفی رسانه داشته باشیم، خود رسانه‌ها می‌توانند فعالیت‌هایشان را بر عهده بگیرند، تدوین قوانین درست به رسانه‌ها کمک می‌کند.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: هر چه شرایط کشور آزادی فکری باشد، رسانه‌ها می‌توانند قوت گیرند و حضور جدی‌تر و پررنگ‌تری در زندگی اجتماعی مردم داشته باشند، درست است که در همه کشورها مرزهایی برای آزادی وجود دارد، این مرزها معمولا در نظر گرفته می‌شوند تا فضا برای تعامل سهل‌تر باشد.
لاریجانی با اشاره به شرایط کشور، گفت:‌یک بخشی از مشکلات کشور امنیت اجتماعی است، به محض اینکه یک مذاکره هسته‌ای انجام می‌شود همه رسانه‌ها به آن توجه می‌کنند اما مردم به طور عادی با امنیت اجتماعی سر و کار دارند و مشکلاتی نیز در این زمینه وجود دارد، ‌همین اسیدپاشی در اصفهان گوشه‌ای از موضوع امنیت اجتماعی را نشان می‌دهد، باید بدانیم کالبدشکافی این بخش امر بسیار مهمی است، باید از رسانه‌ها استفاده کنیم که مانع این قباحت‌‌ها در جامعه شوند، موضوع امنیت اجتماعی باید بخشی از مسئله رسانه‌‌ها باشد، مردم با این موضوع‌ها زندگی می‌کنند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، تصریح کرد: در شرایط فعلی از ابعاد مختلفی وضعیت اقتصادی ما دچار بیماری است، ایجاد ثبات در اقتصاد و تلاش برای رونق اقتصادی، از اقدامات دولت فعلی است اما باید بدانیم هنوز فاصله زیادی داریم و اگر رونق اقتصادی در کشور رخ ندهد، مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود، اگر فضای رسانه‌ها به موضوعات اقتصادی به اندازه خودش سوق یابد آن وقت ذهن جامعه به این سمت می رود؛ اگر به این موضوعات نپردازیم، ابلاغیه‌ها و بخشنامه‌ها دردی را دوا نمی‌کند.
رئیس مجلس در پایان با بیان اینکه با کار دولتی اقتصاد راه نمی‌افتد، گفت:‌ ما نمی‌توانیم شرایط اقتصادی را بدون اینکه رسانه‌ها وارد این گود شوند، تکان دهیم، شرایط باید برای کارآفرینی در کشور فراهم شود، ‌یکی از مشکلات فعلی بودجه‌ای ما، سنگین شدن بودجه جاری کشور است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.