حجت الاسلام الویری:

سب و لعن راه دفاع از مکتب اهل ‌بیت نیست

تاریخ انتشار:
عضو هیأت أمنای مرکز تخصصی شیعه شناسی با اشاره به تندروی های که از سوی برخی مذاهب صورت می‌گیرد، گفت: متأسفانه حتی در میان خودمان نیز برخی موارد شاهد تندروی هایی به نام دفاع و پاسداشت از ولایت و انجام وظیفه هستیم.
حجت الاسلام محسن الویری

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محسن الویری، عضو هیأت أمنای مرکز تخصصی شیعه شناسی شب گذشته در مراسم افتتاحیه دوره جدید این مرکز که با سخنرانی حضرت آیت‌‌الله ناصر مکارم شیرازی برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
 عضو هیأت أمنای مرکز تخصصی شیعه شناسی با اشاره به آیات قرآن کریم گفت: اسلام بر آورنده تمام نیازهای انسان است که این نیازها پس از نبی‌اکرم(ص) از سوی امامان(ع) که منصوبان الهی هستند تبیین می‌شود.
 وی افزود: پیام غدیر پیامی کامل و درباره میراث داری دین و مجموعه‌ آموزه‌های اسلام است، ولی حال باید دید رفتار ما به چه میزان با این آموزه‌ها سازگار است.
 حجت‌الاسلام الویری با بیان این‌که پاره‌ای از رفتارهای ما برای تبیین مکتب‌ اهل‌بیت(ع) با پیام غدیر سازگاری ندارد، بیان داشت: برخی رفتارها از مکتب اهل‌بیت(ع) نشأت نگرفته و خودساخته، بشر ساخته و برخواسته‌ از تمایلات انسانی و فردی است.

پیام غدیر این است که نباید به صورت خود ساخته عمل کنیم؛ برای گرفتار نشدن در منازعات فرقه‌‌ای باید به همان روشی که اهل‌بیت(ع) عمل می‌کردند از اسلام و مکتب دفاع کنیم.

 وی تأکید کرد: این رفتارها خود ساخته که با تمایلات فردی صورت می‌گیرد با پیام غدیر و مکتب ائمه اطهار(ع) سازگار نیست؛ پیام غدیر را باید در تمام جنبه‌های زندگی مؤثر دانست، نباید بخشی از آن را در زندگی فرا گرفت و بخش دیگر را رها کرد.
 عضو هیأت أمنای مرکز تخصصی شیعه شناسی با اشاره به تندرویهای که از سوی برخی مذاهب صورت می‌گیرد، گفت: متأسفانه حتی در میان خودمان نیز برخی موارد شاهد تندرویهایی به نام دفاع و پاسداشت از ولایت و انجام وظیفه هستیم.
 وی یادآور شد: این کارها در صورتی انجام می‌شود که مراجع تقلید، علما و فقها ما را همواره به وحدت فرامی‌خوانند؛ روش خدمت به مکتب را باید از خود مکتب بیاموزیم نه این‌‌که خودمان بیان کنیم، برخی نسبت در سخن و رفتار به این آموزه‌های بلند پایبند نیستند.
 حجت‌الاسلام الویری عنوان کرد: پیام غدیر این است که نباید به صورت خود ساخته عمل کنیم؛ برای گرفتار نشدن در منازعات فرقه‌‌ای باید به همان روشی که اهل‌بیت(ع) عمل می‌کردند از اسلام و مکتب دفاع کنیم.
 استاد حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود با بیان این‌که فقه شیعه دارای شمولیت و جامعیت است، گفت: وقتی به زندگی برخی نگاه می‌کنیم می‌بینیم در پاره‌ای از موارد به گونه‌ای عمل می‌کنند که گویی فقه درباره رفتار آنها مطلبی را بیان نکرده است.
 وی تأکید کرد: حتی در میان توده نخبگان نیز برخی موارد رفتارهای دیده می‌شود که نیازمند بحث اجتهادی جدید است، برای مثال سب و لعنی که می‌کنند، باید در این زمینه به صورت فقهی رفتار آنها مورد دقت و بازخوانی قرار گیرد، همچنین صلاح نیست این مباحث را افرادی جز مراجع مطرح کنند.
 حجت‌الاسلام الویری در پایان سخنان خود خواستار برگزاری کلاسی‌ها در راستای بررسی فقهی لعن و سب‌ برای دانش آموختگان مرکز تخصصی شیعه شناسی از سوی حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی شد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.