آیت‌الله مظاهری:

عمل به حدیث ثقلین سبب عزتمندی مسلمانان می‌شود

تاریخ انتشار:
رییس حوزه علمیه اصفهان گفت: متأسفانه مسلمانان از عمل به حدیث ثقلین غفلت کردند وگرنه امروز شاهد سروری و بزرگی مسلمانان در جهان بودیم، روزی که حضرت ولی‌عصر(عج) ظهور کند با عمل به ثقلین الگوی یک زندگی بدون فقر و اختلاف و مرض و اضطراب را ترسیم می‌کند.
آیت الله مظاهری

به گزارش بلاغ به نقل از رسا در اصفهان، حضرت آیت‌الله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان، در سخنرانی هفتگی خود که در مسجد حکیم برگزار می‌شود، ضمن گرامیداشت ایام میلاد مبارک حضرت رسول اکرم(ص)، با اشاره به فراز و نشیب‌های زندگی پیامبر اعظم(ص) و بیان سختی‌های پس از بعثت گفت: لازمه مبارزه با فضای آلوده به شرک و بت‌پرستی این بود که در ابتدا دعوت به صورت مخفیانه و پنهانی انجام شود و سپس با ایجاد زمینه‌های مناسب دعوت به صورت آشکارا انجام گیرد.

وی ادامه داد: پس از گذشت سه سال دعوت مخفیانه حضرت رسول مأمور به علنی کردن دعوت به اسلام شدند و باید ابتدا به سراغ نزدیکان خویش می‌رفتند، بر این اساس مهمانی ترتیب دادند و اقوام را فراخواندند و دعوت خود را صریح بیان کردند.

استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: در این مراسم حضرت رسول(ص) با صراحت اعلام کردند که آن کسی که دعوت مرا اجابت کند و اسلام بیاورد بعد از من وصی من خواهد بود و سه بار این فرموده خود را تکرار کردند و هر سه مرتبه حضرت علی(ع) اعلام آمادگی کردند.

وی با بیان اینکه این مراسم اولین اعلام وصایت و امامت حضرت علی(ع) بود، گفت: افراد حاضر در این مهمانی ابتدا تصور کردند که پیامبر(ص) پس از مدتی این فراخوانی را فراموش می‌کند و اوضاع به حالت قبل برمی‌گردد ولی پیامبر(ص) در مأموریت خود مصمم بودند.

آیت‌الله مظاهری با اشاره به اینکه تداوم دعوت تهدیدی برای سرمایه‌داران مکه و بت‌هایشان بود،‌ بیان کرد: آنها برای منصرف کردن پیامبر(ص) ابتدا راه تطمیع را در پیش گرفتند و پیغام دادند که از بهترین زنان و بهترین اموال برای تو قرار می‌دهیم به شرطی که دست از مخالفت با اعتقادات ما برداری.

وی افزود: پاسخ حضرت محمد(ص) به ایشان این بود که شما اگر می‌خواهید که در دنیا و آخرت به سروری و بزرگی برسید ایمان بیاورید و لااله‌الاالله بگویید، در این پیغام و جواب مشرکان متوجه شدند که دعوت حضرت محمد(ص) جدی‌تر از آن است که تصور می‌کردند و راه تطمیع فایده ندارد.

رییس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه مشرکان پس از آن به سراغ آزار و اذیت ایشان رفتند، گفت: مشرکان و بت‌پرستان کودکان و اراذل را برای سنگ زدن و آزار حضرت قرار می‌دادند و گاهی این سنگ‌باران‌ها در منزل ایشان نیز ادامه داشت ولی حضرت رسول(ص) که رحمةللعالمین هستند در مقابل برایشان طلب مغفرت می‌کرد.

وی با اشاره به آیه پایانی سوره توبه بیان کرد: این رفتارهای پیامبر در اشتیاق به هدایت مردم و لطف و رحمت او برای همه مخولقات که مظهر رحمانیت و برای مؤمنان مظهر رحیمیت اوست، خود نوعی معجزه است و مایه افتخار مسلمانان و اسلام عزیز است ولی تاریخ کمتر به آن پرداخته است.

آیت‌الله مظاهری با اشاره به جایگاه و اهمیت ولایت گفت: مهمترین مسأله در دوران بعثت که حضرت به آن پرداختند مسأله ولایت است و اهمیت آن از نماز و خمس و حج نیز بالاتر است،‌ روایات حضرت رسول(ص) در این زمینه آنقدر زیاد است که حدود چهار هزار حدیث فقط از منابع اهل‌سنت در این زمینه به دست می‌آید.

وی با اشاره به حدیث متواتر ثقلین افزود: حدیث ثقلین از جمله آن سخنان است و در این حدیث حضرت مسلمانان را به پیروی از ولایت و قرآن در کنار هم توصیه می‌کند و بی‌توجهی به هرکدام را مایه ضلالت و گمراهی می‌داند.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: متأسفانه مسلمانان از آن غفلت کردند و گرنه امروز شاهد سروری و بزرگی مسلمانان در جهان بودیم، روزی که حضرت ولی‌عصر(عج) ظهور کند با عمل به ثقلین الگوی یک زندگی بدون فقر و اختلاف و مرض و اضطراب را ترسیم می‌کند و بشر به سعادت دنیا و آخرت می‌رسد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.