حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تبیین کرد؛

هجرت اعتقادی توصیه اهل بیت به دینداران

تاریخ انتشار:
عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی به ضرورت هجرت برای حفظ اعتقادات اشاره کرد و گفت: قرآن می فرماید «در روز قیامت برخی از گناه کاران می گویند که به دلیل بودن در مکان نادرست مرتکب به گناه شدند، خداوند خطاب می کند که انسان باید از مکا های نامناسب هجرت کند»، انسان نب
حجت الاسلام ناصر رفیعی

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی، در جلسه مسجد قبای قم، به تبیین اهمیت هجرت رسول اکرم(ص) پرداخت.

وی با بیان این که اول ربیع الاول زمان هجرت رسول اکرم(ص) از مکه به مدینه است، گفت: این هجرت مبنای تاریخی مسلمانان است، این مبنای تاریخی، زنده بودن دین را نشان می دهد، در جهان دو پیامبر مبنای تاریخ هستند.

این مبلغ دینی هجرت را به معنای جدا شدن دانست و افزود: چهار گونه هجرت وجود دارد، نخستین آن هجرت جفرافیایی برای حفظ منافع و دین است که انسان از مکانی به مکان دیگر می رود، هجرت رسول اکرم(ص) نیز از این دسته به حساب می آید.

وی با اشاره نوع دیگر هجرت اظهار داشت: هجرت اعتقادی از هجرت های مهمی بوده که ائمه(ع) بسیار برآن تأکید داشتند، ایت هجرت به معنای پاک شدن انسان از عقاید نادرست و داشتن عقاید صحیح است، نامه امام خمینی(ره) به گورباچف در همین زمینه نوشته شده است.

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی هجرت اخلاقی را از دیگر انواع هجرت دانست و ادامه داد: به از بین بردن و کنار گذاشتن صفات زشت و نادرست هجرت اخلاقی می گویند، در روایات آمده، مهاجر واقعی کسی است که از گناهان هجرت کند، انسان باید بر گناه غلبه پیداکند.

وی با اشاره به آیه«فَلَوْلَا نَفَرَ‌ مِن کُلِّ فِرْ‌قَةٍ مِّنْهُمْ طَائِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّین» ابراز داشت: انسان باید برای رسیدن به مقامات بالای علمی دست به هجرت علمی بزند، این هجرت به معنای پیمودن مسافت برای کسب علم است، تمامی علمای شیعه که به درجات عالی رسیده اند، هجرت علمی انجام دادند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که هجرت رسول اکرم(ص) نقطه عطف تاریخ است، خاطرنشان کرد: امام علی(ع) به همین دلیل این هجرت را مبنای تاریخ اسلام قرار دادند، هجرت رسول اکرم(ص) از مهم ترین اتفاقات تاریخ است.

وی به ضرورت هجرت برای حفظ اعتقادات اشاره کرد و بیان داشت: قرآن می فرماید «در روز قیامت برخی از گناه کاران می گویند که به دلیل بودن در مکان نادرست مرتکب به گناه شدند، خداوند خطاب می کند که انسان باید از مکا های نامناسب هجرت کند»، انسان نباید به سبب فقر و دیگر مشکلات از هجرت در راه خدا ترس داشته باشد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.