محقق و پژوهشگر حوزوی :

کرامت از ولایت جدا نیست

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام والمسلمین عباسي با بیان اینکه کرامت از ولایت جدا نیست گفت: طبق فرموده امام علی(ع) انسان کریم اهل ایثار است و امام مصداق بارز ایثار و فداکاری است.
حجت الاسلام والمسلمین هادي عباسي خراساني

حجت الاسلام والمسلمین هادي عباسي خراساني در گفتگو با خبرنگار بلاغ با بیان اینکه کرامت از ولایت جدا نیست گفت: طبق فرموده امام علی(ع) انسان کریم اهل ایثار است و امام مصداق بارز ایثار و فداکاری است.

وی با اشاره به آیه «یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک» وصف مبلغ را وصف رسول خدا عنوان کرد و ادامه داد: قوام تبلیغ و مبلغ بودن که می خواهد پیام را از خدا بگیرد و به دیگران برساند در این است که هم معصوم در دریافت باشد و هم معصوم در ابلاغ و آنچه که پیشتاز وصف عصمت است بحث کرامت است.

این استاد حوزه علمیه با بررسی  واژه کریم و کرامت در قرآن و روایات گفت : کریم و کرامت هم وصف خداست، هم صفت انسان است، هم صفت فرشته است، هم صفت رزق است، هم صفت مغفرت است، هم صفت مقام است،‌هم صفت قول است.

وی ادامه داد : خیلی زیباست وقتی که صحبت خداست، بیان احسان و نعمت های الهی است. «ان ربی غنی کریم». وقتی وصف انسان است، «ان اکرمکم عندالله اتقکم» صحبت از اخلاق انسان و افعال انسان است.

وی اخلاق را حقیقت کلمه کرامت دانست و ادامه داد: رسول خدا(ص) در آن صحنه او را بخشیدند چون " الکریم اذا قدر عطاک." وقتی که توانایی داشته باشد عفو می کند از بس که کریم است.

حجت الاسلام والمسلمین عباسي با اشاره به سوره مبارکه واقعه  گفت : کریم صفت قرآن است «انه لقرآن کریم».

وی گفت : کریم کسانی هستند که طلبکارانه به دیگران نگاه نمی کنند، اینها انسان های بی توقعی هستند اما رفع کننده و برطرف کننده نیاز دیگران هستند. « الکریم اذا احتاج الیه اعطاک» انسان کریم کسی است که وقتی انسانی به او نیاز پیدا بکند طوری نیست که از نیازش سوءاستفاده بکند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی با بیان بخشهایی از سیره رسول اکرم (ص) به بیان کرم در سیره آن حضرت پرداخت و گفت : آن شخص وقتی کمین کرده بود تا حضرت را از بین ببرد، آمد بالا سر حضرت شمشیرش را کشید، حضرت کنار تپه استراحت می کردند، گفت: من ینجی؟ چه کسی تو را نجات می دهد؟ حضرت فرمودند: الله ربی کریم ینجی. چه تعبیر زیبایی، پروردگار من که کرامت دارد من را نجات می دهد. شمشیرش را کشید به حضرت بزند، پایش سر خورد و بر روی زمین افتاد. حضرت بلند شدند، شمشیرشان را برداشتند قضیه برعکس شد، شمشیر برداشتند بالا سرشان ایستادند و سوال کردند: من ینجی؟ دید هیچ چاره ای ندارد، گفت: کرمک ینجی.

وی اخلاق را حقیقت کلمه کرامت دانست و ادامه داد: رسول خدا(ص) در آن صحنه او را بخشیدند چون " الکریم اذا قدر عطاک." وقتی که توانایی داشته باشد عفو می کند از بس که کریم است.

حجت الاسلام والمسلمین عباسي با بیان اینکه کرامت از ولایت جدا نیست با اشاره به روایتی از  امیرالمؤمنین (ع) گفت: انسان کریم اهل ایثار است. ولی مصداق بارز فداکاری و ایثارگری است . در زمان غیبت امام زمان نیز ولی فقیه از مصادیق انسان کریم است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری که الان در قله حفاظت دین قرار گرفته اند و دین بانی می کنند، انسانی است که هم اخلاقش کریم است،هم جسمش کریم است لذا خود ایشان فرمودند: من جسمی ناقص دارم اما این جسم ناقص و آبروی خودم را دارم ایثار می کنم.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت : هادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر کرام همیشه اهل نصیحت است؛ النصیحة من اخلاق الکرام و نصیحت هم یعنی نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر./*

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.