رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان:

آسیب شناسی در عزاداری ها ضروری است

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی در جمع دانش آموختگان نیروی انتظامی استان اصفهان گفت: شناخت آسیب هایی که وارد مجالس عزاداری شده است باید شناخته شده و برطرف گردند.
آسیب شناسی عزاداری

به گزارش بلاغ به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی، رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان در جمع دانش آموختگان نیروی انتظامی استان اصفهان با اشاره به این که مجالس عزاداری در طول تاریخ منشأ روشنگری و ره یابی به حقیقت بوده است، گفت: در این میان گاه خواسته یا ناخواسته این مجالس با آسیب هایی همراه شده است که نه تنها عزاداری حسینی را از هدف اصلی خارج نموده بلکه گاه اصل عزاداری حسینی را زیر سؤال برده است.
وی با بیان این که آسیب‌شناسی مجالس عزاداری و آسیب‌زدایی از آنها بزرگ‌ترین خدمت به اسلام  و تشیع است، افزود: در این راستا آگاه نمودن عزاداران با آسیب ها و راه های مبارزه با آن، وظیفه ای است که بر عهده روحانیان و بالاخص مبلغان دینی نهاده شده است.
ارزانی تصریح کرد: در سال های گذشته برخی عزاداری ها از محتوای غنی عاشورایی تهی شده است، چرا که فلسفه عزاداری و سوگواری امام حسین علیه السلام که آموختن و مرور درس ها و پیام های قیام عاشورا است مورد توجه قرار نمی گیرد.
رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان با تأکید بر این که گاه بیان آموزه های عاشورا توسط روحانیان تنها مقدمه ای برای جمع شدن مردم برای سینه زنی مبدل شده است، خاطر نشان کرد: در حالی که هدف اصلی عزاداری حسینی، شناخت چرایی این قیام و آشنایی با وظایف خویش در این زمان است و الا سینه زنی و زنجیر زنی صِرف تأثیری در زنده نگه داشتن قیام نخواهد داشت.
وی تحریفات در قیام عاشورا را از آسیب های جدی دانست که مجالس عزاداری را تحت شعاع قرار داده و گاه محتوی اصلی آن را زیر سؤال می برد ابراز کرد: این تحریفات گاه در قالب سخنرانی و کتاب می باشد و گاه در قالب شعر بروز می کند.
 رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: رسم ها و شیوه های غلط در مراسم سوگواری اباعبدالله(ع) نظیر قمه زنی ها بهانه ای برای رسانه ها و فرصتی مناسب برای دست یابی دشمنان به اهدافشان از جمله شیعه هراسی است.
امیر ارزانی با اشاره به روایت امام صادق(ع) گفت: ایشان ملاک حق و باطل و شناخت تحریف دین از غیر آن را به عهده علمای دین نهاده و ما را به متابعت از آنان سفارش کرده اند.
 وی در خصوص قمه زنی در روز عاشورا افزود: متأسفانه در برخی از هیأت‌ها از شیوه‌های غیر منطقی از جمله قمه زنی، در مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) استفاده می‌کنند؛ قمه زنی در روز عاشورا باعث می‌شود دشمنان فرصت مناسبی برای تبلیغات ضد شیعیان به دست آورند.
رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به این که مراسم عزاداری امام حسین(ع) باید بر پایه اصول عقلانی برگزار شود، تصریح کرد: عزاداری امام حسین(ع) نماد ارزشمندی است و باید دقت شود که این مراسم به شیوه منطقی برگزار شود.
حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی گفت: در سال‌های گذشته با فیلمبرداری از این مراسم و پخش آن از طریق شبکه‌های تلویزیونی بیگانه از آن به عنوان رفتارهای غیرانسانی شیعیان یاد کرده و با استفاده از آن در مقابل اعتقادات شیعیان موضع‌گیری کردند.
وی ادامه داد: ما نباید با انجام رفتارهای غیر منطقی در مراسم عزاداری امام حسین(ع) به چهره واقعی ایشان خدشه وارد کنیم. مراسم عزاداری در ایام محرم  باید از روی آگاهی و شناخت دقیق و عمیق از امام حسین(ع) و اهداف ایشان برای حضور در صحنه عاشورا صورت گیرد.
رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: مداحان باید در این مراسم با بیان اهداف امام حسین(ع) در روز عاشورا بر ضرورت استفاده از رفتارهای مناسب در مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) تأکید کنند و آرمان‌های امام حسین(ع) را با مصادیق کنونی آن در جهان تطبیق دهند.
 وی خاطرنشان کرد: آنچه در اسلام در مورد عزاداری سفارش شده است بکاء و تباکی بوده و گریه، سینه زنی و عزادراری سنتی برای امام حسین(ع) بسیار زیبا و پسندیده است و در کنار این عزاداری‌ها باید حقیقت عاشورا و اهداف قیام امام حسین(ع) نیز برای مردم تبیین شود.
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی در پایان تأکید کرد: این تحریفات تا جایی پیش رفته است که حماسه عظیم عاشورا گاه تا حد «کشته شدن برای شفاعت از گناهکاران امت» معرفی گردیده است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.