استاد حوزه:

نظم از نشانه‌های متقین است

تاریخ انتشار:
خواندن دعا و نمازهای بیشتر برای رسیدن به تقوای در زندگی کافی نیست؛ انسان باید در رفتارهای فردی و اجتماعی خود نیز تقوای الهی را رعایت کند.
حجت الاسلام رضوی

به گزارش خبرنگار بلاغ به نقل از خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رضوی در نسشت اخلاقی مدرسه علمیه حقانی قم که در نمازخانه این مدرسه برگزار شد، به روایتی از رسول گرامي اسلام(ص) اشاره کرد و گفت: نبی مکرم اسلام(ص) به ابوذر فرمودند : «يا اباذر! كُنْ عَلي عُمرِك اَشَحّ مِنْ دِرهمِك ودينارِك»؛ اي ابوذر! در مورد عمر خود حريص‌تر از پول و ثروت خود باش.

وی بخل را از صفات بد و مذموم در تعالیم اسلامی معرفی کرد و  افزود:‌ در آیات قرآن کریم و روایات معصومین(ع) بخل به عنوان رذیله‌ای اخلاقی است که توصیه به مداوا کردن آن شده است، ولی بر اساس این سخن پیامبر گرامی اسلام(ص) استثنایی در این عرصه آورده شده و توصیه شده است در این مورد انسان بخیل باشد.

انسان منظم چارچوب‌ خاصی را مشخص می کند که باید داخل همان زندگی کند که قرار دادن همین خطوط موجب می‌شود انسان از دایره تقوا خارج نشود.

استاد اخلاق مدرسه علمیه حقانی با تأکید بر این که انسان نباید دقایق، لحظات، روزها و هفته ها را از دست بدهد،‌ گفت:‌ قبل از رسیدن ایام، مسیر طولانی در پیش است، ولی وقتی زمان آن گذشت، می‌بینیم که بسیار زود می‌گذرد.

حجت الاسلام والمسلمین رضوی با اشاره به توصیه همیشگی امیرالمومنین علی(ع) به تقوای الهی بیان داشت:‌ امام علی(ع) در زمان خلافت ظاهریشان، هرموقع بالای منبر می‌رفتند، ابتدا مردم را به تقوا و بعد از آن به نظم  دعوت می کردندو  می‌فرمودند: «عبادالله اتق الله و نظم امرکم». از این توصیه‌های مکرر امیرالمؤمنین(ع) می‌توان نتیجه گرفت که ارتباط مستقیمی بین تقوا و نظم وجود دارد یا این که نظم نشانه تقواست و یکی از راه‌های رسیدن به تقوا، نظم است.

وی با بیان این که انسان منظم خود را از پلیدی‌های زیادی دور می‌سازد، افزود: امور فراوانی که به عنوان نظم باید خودمان را به آن مقید کنیم، نتیجه‌اش مشخص ساختن یک سری خطوط قرمز برای ماست که باید از آن خارج نشویم. انسان منظم چارچوب‌ خاصی را مشخص می کند که باید داخل همان زندگی کند که قرار دادن همین خطوط موجب می‌شود انسان از دایره تقوا خارج نشود.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: اگر شخصی سبک زندگی منظم را بپذیرد،‌ پس از مدتی از بی نظمی تعجب کرده و به کسانی که نظم ندارند تذکر می‌دهد؛ البته انسان‌هایی هم هستند که برای منظم شدن برنامه‌ریزی می‌کنند و حتی جدول خاصی را هم برای آن طراحی می‌کنند، ولی آن را به فردایی دست نایافتنی موکول می‌کنند.

وی با بیان این که در این مسیر افرادی هم هستند که گاهی حرکت خود را شروع می‌کنند، ولی در این مسیر به سراغ برنامه های ایجابی می‌روند و پس از چند سال وقتی به عقب نگاه می کنند می بینند آن چیزی که می‌بایست،‌ نشده‌اند، تصریح کرد: ممکن است افرادی برخی عبادات و مستحبات را انجام دهند،‌ ولی غافل از اینکه در کنار این رفتار‌های پسندیده، با خانواده و مردم بدرفتاری می کند و حقوق افراد را نادیده می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین رضوی در پایان خاطرنشان کرد:‌ خواندن نماز‌ها و دعاهای بیشتر به تنهایی کافی نیست؛ باید در کنار این‌ امور، به رفتار فردی و اجتماعی خود نیز توجه داشته باشیم تا به تقوای در زندگی برسیم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.