با مسجد طراز اسلامی از منظر مقام معظم رهبری آشنا شوید

تاریخ انتشار:
در نگاه اول مسجد شاید فقط مکانی برای نماز خواندن باشد اما با نگاه عمیق در می‌یابیم که این سنگر، مکانی عبادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است که در آن نماز می‌گزارند، دین را تبلیغ می‌کنند
با مسجد طراز اسلامی از منظر مقام معظم رهبری

به گزارش بلاغ به نقل از فارس، نویسنده کتاب «مسجد طراز اسلامی از منظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری» در فصل نخست از اهمیت و جایگاه مسجد صحبت به میان می‌آورد، همچنین چیستی مسجد طراز اسلامی، چگونگی مسجد طراز اسلامی و امام جماعت طراز اسلامی از سرفصل‌های دیگر این کتاب هستند.

از مکانی برای نماز خواندن تا مرجعی برای حل اختلاف

مسجد از مهم‌ترین نهادهای جامعه اسلامی با کارکردی جامع و چند منظوره به شمار می‌آید و همواره در طول تاریخ اسلام نقش بنیادین و محوری در شکل‌گیری تمدن اسلامی و پیشرفت جامعه ایفا نموده است. در صدر اسلام اولین اقدام پیامبر برای پایه گذاری بنای حکومت اسلامی در مدینه، احداث مسجد بود و ادامه راه تا دوران معصومین (ع)، مکانی برای عبادت، تجمعات سیاسی، فرهنگی و بهترین جایگاه علم آموزی و فراگیری قرآن، معارف، احکام اسلام و گره گشایی از مشکلات مردم بوده است.

این کتاب تاکید می‌کند جایگاه مسجد در گذر زمان فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده و کارکردهای مختلفی را از خود نشان داده است و در این میان، کارکرد‌های دینی و سیاسی بالاترین میزان اثربخشی مسجد در جامعه را دارد تا  آن جا که نمونه موفق آن را می‌توان در نهضت‌های دینی و سیاسی تاریخ اسلام مشاهده کرد. سند پیروزی انقلاب اسلامی هم مدرکی است که نشان می‌دهد، اهمیت و تاثیر مسجد در جامعه اسلامی به اوج خود رسیده است.

کارکرد سیاسی اجتماعی در مساجد بسیار حایز اهمیت است و مسجد باید مرکز اجتماع سیاسی و تبلیغ احکام سیاسی اسلام باشد. همچنین در بخشی دیگر بیان می‌شود مسجد در صدر اسلام مرکز سیاست بوده و در ‌آنجا مسایل سیاسی طرح ریزی می‌شد‌ه است. در واقع مسجد باید بهترین سنگر برای بیان مصالح مسلمین باشد.

 

مسجد محل دوستی و مداراست نه پایگاه ارتش و مقر فرماندهی

در  این کتاب از مسجد به عنوان پایگاهی برای رتق و فتق امور مسلمانان، مرکزی برای تربیت صحیح نسل جوان و نوجوان، مکانی برای انذار و آگاهی دادن به مردم معرفی شده است. این اثر از منظر امام خمینی و مقام معظم رهبری عنوان می‌کند، که مسجدسازی و مسجدپردازی باید در ردیف اول اعتبارات فعالیت‌های فوق برنامه مدیران آموزش و پرورش و علوم قرار بگیرد و همچنین روحانیون و ائمه جماعات برای مساجد برنامه ریزی کنند. همچنین در بخشی دیگر این کتاب از منش روحانی مساجد یاد می‌کند و تاکید می‌کند، منش روحانی مساجد نباید فرماندهی باشد و با امر و نهی و پسرو و پیشرو رفتار کند.

شرایط امام جماعت از منظر طراز اسلامی

در کتاب «مسجد طراز اسلامی از منظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری» به الگوها و سرمشق‌هایی برای امام جماعت مساجد اشاره شده و تاکید می کند: امام جماعت در کیفیت و کمیت نمازهای فریضه و نافله سرمشق دیگران باشد، ترک اولی نکند و با دیده رحمت به جمهوری اسلامی و متصدیان امور بنگرد و همچنین با موعظه حسنه، خطاراکاران را تربیت کند، با روی خوش و مدارا پذیرای جوان‌ها باشد، در صورت کهولت سن با جوانان ارتباط خوبی داشته باشد و مهم‌تر از همه این که بصیر و انقلابی باشد، یعنی آگاهی سیاسی داشته باشد و قطب نمای سالم سیاسی در این زمینه داشته باشد.

کتاب «مسجد طراز اسلامی از منظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری» به همت محمد حسن جعفرزاده گردآوری و از سوی دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد منتشر شده است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.